Olivier Maria, lowcarbfrenchie.com | Holyfat

Olivier Maria, lowcarbfrenchie.com

Ik begon 5 jaar geleden met het ketogeen dieet, nadat ik de geheimen van oneindige energie had ontdekt door vet als energiebron te gebruiken. In die tijd groeide mijn passie voor duursporten en had ik regelmatig last van hypoglykemie waardoor blikjes frisdrank en gebak weg gingen.

5 jaar nadat ik koolhydraten en geraffineerde suiker heb geëlimineerd, weet ik niet meer wat hypoglykemie is, ik rij urenlang zonder dieet omdat mijn bloedsuikerspiegel perfect stabiel is.

Terwijl ik mijn voorraden baseerde op kaas, eieren, pure chocolade en noten, was de ontdekking van Holyfat vorig jaar een openbaring: de zakjes oliezaadpuree hebben me 1 jaar lang op al mijn uitstapjes begeleid. Ik ben een fan van hun textuur en smaak, en de energie die ze me geven is onvergelijkbaar.

Het lag dan ook voor de hand om mijn zadeltassen en mijn dropbags met Holyfat te vullen om autonoom aan de 2500 km van de Race Across France te beginnen.

De 7 dagen, 17 uur en 29 minuten die ik nodig had om ons prachtige mediterrane land van Le Touquet over de Alpen te doorkruisen en me naar Mont Saint Michel te haasten, waren ongelooflijk.

Tussen de 16 en 22 uur per dag rijden, gemiddeld 320 km per 24 uur (mijn langste GPS-track was 500 km in de Alpen met een nacht van een uur in het midden), zoveel landschappen ontdekken, zoveel passen beklimmen in dezelfde dag was opwindend. Dus als we daar de dimensie van de race aan toevoegen, de stopwatch die nooit stopt en een obsessie wordt, de concurrent-partners die ons ertoe aanzetten een uur langer door te gaan als het niet verstandig is, krijgt het avontuur een heel speciale betekenis.

Stoppen bij slagers en supermarkten om paté, komkommersalade en blokken emmentaler volledig op te eten, gaf me de energie die ik nodig had om deze beproeving te overwinnen. De Holyfat-puree en -repen hebben mijn ultracyclische dieet voltooid door me die extra energie te geven die zo belangrijk is wanneer het hele lichaam vraagt ​​​​om te stoppen, maar het hoofd weet dat het de pas voor de nacht moet passeren.

Ik was al een absolute fan van de oliezaadpuree (met een speciale vermelding voor de smaken cacao-zout en vanille) die mijn siliconenpompoen vulden, maar de nieuwe repen zijn nu ook een echte favoriet. Hun perfecte textuur, hun chocoladesmaak zonder bitterheid ondanks de afwezigheid van suiker en een vleugje zout… Wat een genot!

Toen het hardlopen zwaar werd, maakte de gedachte alleen al een reep binnen een uur te kunnen eten de tijd korter en de kilometers soepeler.

Nu hoef ik alleen nog maar te denken aan het volgende avontuur, waarvan Holyfat ongetwijfeld de belangrijkste brandstof zal zijn!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.