La Pierra Menta de Guillaume Beauxis

De Pierra Menta door Guillaume Beauxis

De Pierra Menta 2023 vond plaats van 8 tot 11 maart in nogal danteske omstandigheden. Guillaume Beauxis, lid van het Holyfat team, vertelt ons over zijn ervaring en hoe hij het weer en zijn zwakke gezondheid het hoofd heeft geboden.
"Sinds enkele jaren heb ik het skiën opgegeven voor een meer "vrije" beoefening, waarbij ik de concurrentie kan uitschakelen en gewoon kan genieten. Ik heb verschillende grote wedstrijden zoals de Altitoy afgevinkt, maar ik had nog niet de kans gehad om de mythische Pierra Menta te doen.
Toen mijn vriend Greg Curmer me voorstelde die te doen, greep ik die kans met beide handen aan en maakte het mijn doel voor deze winter. De vorm was echt goed, ik had er vertrouwen in, maar ik werd 3 dagen voor de start ziek... Ik kreeg een flinke bronchitis, koorts, kon niet goed ademen, ik was er echt slecht aan toe op de vooravond van de start. De eerste etappe was zonder verrassing, ik leed en leed als zelden om de finish te bereiken.
Gelukkig was de verstandhouding met mijn ploegmaat goed, maar ik was boos dat ik me niet kon uitdrukken na al het werk dat ik deze winter had gedaan. De tweede etappe was qua vorm een copy-paste van de dag ervoor, maar met de zon dit keer en een prachtige bergetappe. Bij de finish vroeg ik me af of ik in staat was om het einde van deze 4 dagen te halen met zo'n fysiek lijden. Ik was bang om mijn seizoen in gevaar te brengen, omdat ik het gevoel had dat ik mijn lichaam zwaar belastte alleen maar om de etappes te voltooien.
Het weer kwam me te hulp met een afgelaste etappe en een laatste in de vorm van een tijdrit van meer dan 600 meter. Ik ging dus tot het einde, maar het was zwaar!
Ik heb nog steeds een bittere smaak van deze eerste Pierra Menta, maar ik ben blij dat ik me op deze wedstrijd heb gestort en dat ik een geweldige ploegmaat heb gevonden. Ik hoop dat we deze keer terugkomen om ons 100% uit te drukken.
Qua eten heb ik Holyfat macadamia citroen en macadamia vanille puree gebruikt + een Hydrascore inspanningsdrank. "
photo credit: @pierre_meyer_photography
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.