Philippe, Ultra Monte Rosa : 35h en pays Keto | Holyfat

Philippe, Ultra Monte Rosa: 35 uur in Keto-land

Aflevering 1

Dit is het verhaal van een alpine Ultra Trail en een terugkeer naar mij. Tijd willen vinden: 35 uur racen in mijn eigen bedrijf, en 3 jaar verlangen naar een 175K waarvan wordt gezegd dat het "mooi, brutaal, gedurfd" is. Geloof me ; Ik kom niet om te lijden, noch om te transcenderen, noch om te bewijzen. Het verhaal is geëngageerd, maar rustig en oplettend.

De ultra Tour Monte Rosa houdt van me, en hier sta ik aan de start deze 02/09/21, 11.000+, 175K en 35 uur uit, een ander verhaal van cijfers...maar ik schort het ritme op. 4 uur, het begint nu allemaal, en dat is wanneer ik een pauze begin. Privaat.

Ik ga de afgelopen maanden verlengen. Ik ga ze observeren, om hun mutatie in de loop van de uren te zien, wanneer de eerste dageraad komt. Waar zal ik morgenochtend zijn: K110, 120, 150? Over 4 uur keert het Frankrijk van de scholen terug. Gedurende 4 maanden vertraagde ik mijn razernij en trainde ik voor een Ultra. Het volume werd dikker, mijn snelheid vertraagde en mijn geest werkte. Week na week versterkten meditatie en visualisatie mijn onbekende.

Interieurlandschap, gecementeerd en uitgebreid universum, stap voor stap. Mijn dieet is terug gegaan naar de basis: in de tijd kijken, de basis zien, het blijvende, de diepte. Omdat de concentratie toenam, zuiverde ik mijn dieet opnieuw in de richting van zijn ketogene basis. Gewend, maar dilettant, en sereniteit is ook gegroeid: afscheid van suiker voor 2 laatste maanden richting 100% keto. We zien elkaar weer, gebakjes. Holyfat is al bijna een jaar bij mij en combineert harmonieus met smaak en duurzaamheid. Na D-4 weken raak ik eraan gewend om het in lange / middellange sessies te consumeren. Ongelooflijke, opwindende reis om het lichaam te zien reageren, waarderen ... en een onverlichte zen te ontwikkelen. Duurzaam: dat lijkt het woord. 4 uur, ik vertrek om mezelf te vinden.

Aflevering 2

De uren gaan voorbij en ik herbeleef de afgelopen weken. De "voorbereiding" en de regens, verkoudheden of kleine zweren; toch vergeten. Toegegeven, een losse knie komt tot leven van de K30 - een absolute primeur in mijn jaren als basis (in plaats van langlauf) loper. De articulatie neemt elke 20 km met 5% toe: nauwkeurig en verontrustend.

Maar is dit het ultraspel, mijn beste Suzette? Naar mijn mening, nee; maar ik predik in vijandig land. Ultra rennen voor pijnlijke hypertranscendentie, niets te doen, ik kan het niet. Het zal zeker komen. Voor nu versmelt het heden met het verleden: ik ben op een pas en mijn fietstocht in juni. Ik trouw met een steenslag, of Orion op de Taschhörn; en mijn "prep" -pad van juli. Ik pauzeer en kijk.

Oh, niets meer dan toestemming om te kijken. Lichte wind, zachte alpenstremming: zijvak, citroenmacadamia en een theetijdfinancier om middernacht. Mijn eerste Britse pauze op 2800m, Holyfat op de fles en het azimut van K120. Het zal daar nog steeds donker zijn, maar ik ben van plan daar een bar te maken - dezelfde stempel, cacao, zout en MCT-olie.

De benen draaien verrassend, na 21 uur lopen. 3 weken geleden ben ik begonnen met een laatste blok van alleen vasten sessies. Schuldig genoegen, ik brak soms voor een hapje amandelen ... en zijn agavehaar - maar op <60 tot 70% HR max. Ik systematiseer Holyfat, nu zowel in actie als behoefte aan plezier. Terug naar de heiligheid van het pure moment, ik moet weer weg; het duurde maar 45''.

De Saas-Fee-vallei sluit, de beste uren open; geen pijn, oh ja, knie. Sinds 21.00 uur heb ik geen energieverlies meer gehad, en god weet of de zon slecht was van Zermatt naar Zermatt (K37-K61), op asfalt (K61-K85), of om naar Törbel (K98) te gaan. De spijsvertering spint, letterlijk. Ik moet geluk hebben - dat is alles wat ik zie. Langzame beweging maar blijvende beweging, regelmatig en rustig tempo: vreemde analyse van ik in beweging. Stop niet op zo'n goede weg.

Aflevering #3

En dan gaat alles kapot. Plotseling wacht de verlating: knie op scherp, plezier halfstok, gehandicapt. Lichamelijk gehinderd, geblokkeerd in afgunst en het verdriet dat zichzelf uitnodigt. Ik wist dat ik kwetsbaar was bij de K100 van de ultrawereld, hier ben ik een slachtoffer van mezelf bij de K130. Pleasant eten, wat is dat dan? Hoe vind je een smaak voor het leven? Belachelijke sportdramaturgie! “ We hebben ervoor gekozen om hier te zijn. Neen ? Dus laten we blij rennen! ".

Darcy Piceu, legende van de ultra-VS, weet er wel iets van. Zoek dus snel een smaak of een placebo door uw noodzak te openen: en vooral, hervat uw routine onmiddellijk. Verander van voet naar pet - schone slips, een altaar schijnt tot Your Glory. Zorg dat je klaar bent om te vertrekken en maak snacks of bars los. Want nee, de noedels triggeren de fatwa. Nederigheid blij met de slechtste "warme maaltijd" van je leven. Sindsdien is er een plaquette ontdekt: “Hier liggen de smerigste farfalles van Zwitserland. Rust in hun ziel, het begon allemaal met een goede intentie”.

En alles... ging weer normaal. Zo had het verhaal van een Monte Rosa kunnen eindigen. De dag is aangebroken en ondanks 12 snacks en Holyfat-repen danst mijn lever niet. Helemaal vierkant. Bij D-15 verhoogde ik mijn aandeel omega 3 lichtjes, vuur op avocado's en andere vette vis, maar zonder walging te forceren. Bullet Proof koffie of groene thee over mijn schouder, de herinnering aan deze lekkernijen achtervolgt me nog steeds bij souvenirpauzes: het is 14:00 uur. Ik zie de ultieme steilheid en realiseer me dat ik de afgelopen 5 uur gewoon heb versneld als nooit tevoren. Wonderbaarlijk? innerlijke Eucharistie met een plotselinge zenitude, die ik nooit heb vermoed. Ik kom snel.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.